Onnistu unikoulussa -verkkokurssi
6-24 kk ikäisille, 49 €


”Aiemmin lapseni heräili 1-2 kertaa tunnissa läpi yön. Unikoulun myötä lapsi alkoi muutamassa yössä nukkumaan 11-12h heräämättä. Tämä pelasti koko perheen jaksamisen. Ohjeet olivat niin selkeät ja hyvät, että niitä seuraamalla oli luottavainen olo.”
Ilona Saarela, vauva 7,5 kk

Täältä saat avun, jos haluat oikeasti parantaa lapsesi unta. 

Hei, Olen Liisa Niskakangas, koulutettu unikonsultti ja kahden lapsen äiti. Autan suomalaisia lapsiperheitä nukkumaan paremmin. Jos sinunkin tavoitteenasi on päästä syvään uneen ja parantaa omaa ja perheesi jaksamista, saat ratkaisuja tästä verkkokurssista.

Saat materiaalit käyttöösi heti ostopäätöksen tehtyäsi. Kun lähdet mukaan kurssille, saat työkalut siihen, kuinka teidänkin perheessä voidaan nukkua hyvin.

Tämä kurssi on sinulle edullisin ja paras vaihtoehto, jos haluat toteuttaa tehokkaan ja toimivan unikoulun, joka on looginen, mutta hellä: unikoulun ei tarvitse olla rajua itkettämistä ja sitä, että lapsi jätetään yksin. Voit myös tehdä muutoksia teille sopivassa tahdissa ja keskittyä halutessasi aluksi vain pelkästään iltaunikouluun.

Olen koonnut kurssin Gentle Sleep Coach -koulutuksessa ja työssäni vuodesta 2014 saamistani opeista satojen perheiden kanssa. Näin unikoulu voidaan toteuttaa loogisissa osissa ja lasta tuetaan unikoulun aikana eikä lasta tarvitse jättää yksin itkemään.

"Yöt lapsen ensimmäisestä päivästä lähtien olivat haastavia ja noin vuoden iässä päätimme tuoliunikoulun avulla helpottaa tilannetta. Tilanne muuttui merkittävästi jo muutaman päivän jälkeen, kun olimme startanneet verkkovalmennuksen. Selkeät ohjeet joka päivälle pelastivat tämän väsyneen äidin. Kiitos!"
Maria Svan, vauva 12 kk

 

Jos tunnistat perheesi seuraavista kohdista, tämä verkkokurssi sopii teille:

  • Lapsesi heräilee yöllä paljon, etkä tiedä, mitä tekisit asialle, mikä tyyli olisi paras tai mikä tapa toimisi oikeasti

  • Haluat kääntyä unikoulussa kokeneen asiantuntijan puoleen, koska et halua hämmentää lastasi kokeilemalla sekalaisesti erilaisia metodeja

  • Haluat öihinne muutoksen ja olet valmis tekemään muutoksia nykysiin toimintapoihin

  • Et ihan tiedä, mistä päin lähtisit purkamaan tilannetta: olet ehkä hakenut tietoa netistä ja somesta ja ajautunut ns. informaatioähkyyn, jossa et osaa valita eri metodien väliltä tai tiedä enää, mikä ratkaisu olisi paras.

  • Lapsesi on perusterve ja 6-24 kuukauden ikäinen (tai 2,5-vuotias, joka on vielä laidallisessa pinnasängyssä). Jos yöt ovat kovin huonoja, voi rauhalliseen tahtiin aloittaa jo 5 kk iässä. Verkkokurssilta löytyy ohjeet hitaaseen etenemiseen ja yösyöttöjen hyvin vähentämiseen.

Onnistu unikoulussa -verkkokurssin avulla voitte pitää unikoulua teille sopivalla tavalla: kaikkia yösyöttöjä ei esimerkiksi tarvitse lopettaa, jos ette halua, vaan voitte tähdätä juuri siihen mikä teistä tuntuu sopivalta.


Tässä muutama esimerkki tyypillistä tilanteista ja tavoitteista, joihin saa apua:

Sara 6 kk, imetys ja perhepeti

Saran nukutus iltaisin on pitkä ja vaikea operaatio ja äidin pitää käytännössä jäädä huoneeseen, jottei Sara herää. Sara heräilee muutamia kertoja yössä ja syö nopeasti ja tehokkaasti rinnasta ja jatkaa sitten unia. Äiti nukahtaa nopeasti imetysten jälkeen ja tykkää nukkua Saran vieressä. Iltanukutuksen vaikeus ja oman ja yhteisen ajan puute iltaisin rasittaa äitiä. Äitiä ahdistaa, ettei voi koskaan tehdä illalla mitään itse, sillä Sara ei syö pullosta eikä kukaan muu saa Saraa nukkumaan. 

Vanhempien toive:
Äiti suunnittelee imettävänsä Saraa pitkään eikä kärsi muutamista yöimetyksistä ja toiveena on nukkua perhepedissä pitkään. Vanhemmat toivovat, että iltanukahtaminen kävisi helpommin ja nopeammin ja myös isä voisi välillä laittaa Saraa nukkumaan.

 

Eemil 10 kk, pullo, tutti ja välillä maitoa yöllä

Eemilillä on mukavat iltarutiinit: pesut, pullo, iltalaulu vanhempien kanssa ja sitten suukkojen kera pinnasänkyyn. Isä tai äiti jää silittelemään Eemiliä, kunnes hän on melkein unessa ja laittavat tuttia takaisin suuhun.

Yöllä Eemil rauhoittuu välillä tutin laittamisella suuhun, mutta joskus hän saa aamuyöllä 100 ml maitoa, jos ei meinaa rauhoittua. Viiden jälkeen äiti ottaa Eemilin usein viereensä nukkumaan. 

Vanhempien toive:
Eemil nukkuisi koko yön ilman heräilyjä. Heitä ei haittaa, jos Eemil tulee aamuyöllä viereen, mutta toivoisivat, että Eemil voi siirtyä yksivuotiaana omaan huoneeseen ja nukkuisi siellä koko yön.

 

Isla 7 kk, imetys ja osittainen perhepeti, josta haluttaisiin luopua

Äiti imettää Islan illalla uneen ja siirtää nukkuvana pinnasänkyyn. Isla nukkuu vanhempiensa huoneessa ja herää usein siihen, kun vanhemmat tulevat nukkumaan. Äiti silittelee ja hyssyttelee Islaa, jos tämä herää ennen klo 24. Jos Isla itkee paljon eikä rauhoitu äiti imettää lopulta Islan uneen. Puolen yön jälkeen tulevalla herätyksellä äiti imettää Islan, jolloin tämä nukkuu yleensä 3-4 tuntia. Aamuyöllä äiti ottaa Islan viereensä ja tämä nukkuu loppuyön rinnassa kiinni, sillä ei meinaa nukkua muuten.

 Vanhempien toive:
Ilta sujuu vanhempien mielestä hyvin, sillä Isla nukahtaa nopeasti imetykseen. Äiti jatkaa mielellään imetystä kerran yössä, mutta alkuyön jatkuva heräily rasittaa ja äidin on vaikea nukkua, kun Isla on hänessä kiinni. Vanhemmat toivoisivat, että Isla nukkuisi koko yön omassa sängyssään.

 

Akseli 1v 9 kk, iltahulinat

Akseli nukkuu muuten hyvin, mutta kun hänen siirrettiin pois pinnasängystä ”isojen poikien” sänkyyn tulevan pikkusisaruksen takia, illat muuttuivat vaikeiksi. Akseli juoksee sängystä vanhempien perään olohuoneeseen ja keittiöön välillä kymmeniä kertoja. Vanhemmat meinaavat välillä suuttua hänelle. Joskus äiti menee lopulta Akselin viereen makaamaan tai silittelee hänet uneen, jos karkailu vain jatkuu ja jatkuu. Oman ja yhteisen ajan puute iltaisin rasittaa vanhempia.

Vanhempien toive:
Akseli jäisi iltasadun jälkeen itse nukahtamaan sänkyynsä, kuten teki pienempänä.

 

Tällaisia teemoja käsittelemme kurssilla:

  • Miten illan pitäisi sujua, jotta yö nukuttaisiin hyvin

  • Miten yöllä olisi hyvä toimia, jos lapsi on ennen syönyt yöllä: mitä eri vaihtoehtoja sen suhteen on - haluatko esimerkiksi lopettaa tai jatkaa yösyöttöjä vähennettynä

  • Millainen päivärytmi on hyvä ja tukee lapsen yöunta (se ei ole välttämättä se, mitä olet viime aikoina somesta lukenut)

  • Millainen nukkumisympäristö olisi optimaalinen ja miten lapsi tuntisi olonsa hyväksi sängyssään

  • Mitä tehdä tutin kanssa, jotta tutti ei häiritsisi unia

  • Miten päiväunet saa sujumaan, jos ne ovat lapselle vaikeita

  • Minkälainen vanhempien keskinäinen työnjako olisi hyvä ja miten se toteutetaan käytännössä

  • Mitä tehdä erityistilanteissa, jos lapsi esimerkiksi sairastuu tai alkaa saada hampaita

  • Miten vauvan syömistä voi alkaa siirtämään yöajasta päiväaikaan

  • Mukana on myös paljon lisäohjeita erilaisiin tilanteisiin (kellojen siirrot, päiväkodin aloitus ja päiväunet, aikaiset aamut jne.)

Saat kaikki materiaalit käyttöösi 6 kk ajaksi heti ostopäätöksen tehtyäsi, jolloin voit edetä askel askeleelta ja selailla materiaalia läpi rauhassa. Moni myös palaa materiaaleihin esimerkiksi päivärytmisiirtymien yhteydessä.

  ”Kaiken kaikkiaan tässä on parasta se, että lapsi ja vanhemmat saavat nukuttua laadukkaammin. Ensimmäistä kertaa lapsen syntymän jälkeen jaksoin lähteä aamulla juoksulenkille! :)”

 

”Saimme jätettyä yösyötöt pois turvallisin mielin ja helposti. Muutos onnistui nopeasti ja paljon vähemmillä itkuilla kuin odotimme.”
Piia Kähkölä, vauva 6 kk

 

"Lapsi alkoi vihdoin nukkumaan, halleluja. 8 kk unettomia öitä takana ennen unikoulun aloitusta ja jos tätä ei olisi tehty, en tiedä missä pöpilässä olisin."
Hanna Määttänen, vauva 8 kk

"Aiemmin useasti yössä herännyt 1v alkoi nukkua nopeasti täysiä öitä verkkovalmennuksen myötä."
Miia Mattila, lapsi 1 vuotta unikoulun alkaessa
 

"Pelkäsin alkuun, ettei minulla ole vauvan koliikin jälkeen voimia lähteä toteuttamaan unikoulua, mutta muutos tapahtui melko kivuttomasti, kun vain noudatti johdonmukaisesti ohjeita.”
Milla Inkinen, vauva 5 kk


"Oppi nukahtamaan omaan sänkyyn ja tiheät herätykset 4-15 kertaa yössä vähentyivät yhteen tai ei ollenkaan.”
Anne-Mari Ukkonen, vauva 10 kk

"7 kuukautta vanhat kaksostyttöni alkoivat lisääntyvässä määrin herätä öisin ja tarvitsivat aina imettämistä, jotta nukahtivat uudelleen. Välillä heräsin kymmenenkin kertaa yössä imettämään. Verkkovalmennuksen opeilla saimme lempeästi mutta nopeasti yösyötöt vähenemään ja lopetettua, lähestulkoon itkuttomasti. Kaksoset alkoivat nukahtaa yöunille täysin itsenäisesti. Oma jaksaminen ja tyttöjen mieliala paranivat."
Noora Lindgren, kaksoset 7 kk
 

Mitä jos olisit nukkunut viimeiset kolme kuukautta hyvin - mitä olisit valmis maksamaan siitä? Väsyneenä helposti kuvittelee, että vanhojen tapojen ylläpitäminen on helpompaa kuin unikoulun toteuttaminen, ja unikoulua alkaa ajatella haastavampana kuin se todellisuudessa on.

Joskus voi myös tuntua siltä, että oma tilanne on niin mahdoton ja lapsi on niin suuritarpeinen, ettei unikoulusta voi koskaan tulla mitään. Unikoulussa on kuitenkin mahdollista onnistua, kun sen toteuttaa rauhallisesti ja johdonmukaisesti.

 

 Moni on kokeillut jo paljon asioita unen parantamiseksi ja miettii, voiko mikään toimia. Siksi kurssillani on 30 päivän 100% tyytyväisyystakuu, jotta epäilyn vuoksi ei tarvitsisi jättää tätä väliin. Jos et ole tyytyväinen verkkokurssin sisältöön, saat rahasi takaisin.

Miksi sinun kannattaisi kuunnella juuri minua?

 

Olen koulutettu unikonsultti (Gentle Sleep Coach, Certified Maternity and Child Sleep Consultant) ja kahden lapsen äiti.  Olen tehnyt unikonsultointeja vuodesta 2014. Alkuperäiseltä koulutukseltani olen KTM, mutta kouluttauduin unikonsultiksi huomattuani omakohtaisesti, kuinka tärkeää hyvä uni on koko perheen hyvinvoinnin kannalta.

Kun yöt eivät menneet heräillessä, vauva-arki olikin mukavaa ja sujui. Oli ihanaa tietää, että vauva menee tiettyyn aikaan illalla nukkumaan ja saan hetken itselleni ja siihen päälle vielä nukkua yön. 

Yksityiskonsultointien ja kiiteltyjen luentojeni pohjalta tiedän, mitkä ovat suurimmat kompastuskivet lasten unessa ja unikoulussa ja miten toimia näissä tilanteissa. Halusin tuoda paremmat unet mahdollisimman monen perheen ulottuville, helposti ja nopeasti, ajasta ja paikasta riippumatta. Unijunan verkkomateriaalit ovat auttaneet tuhansia perheitä parempiin uniin.

Haluan rohkaista ja valaa uskoa siihen, että myös pienten lasten perheessä voidaan nukkua riittävästi. On paljon helpompaa olla hyvässä vuorovaikutuksessa lapsen kanssa, kun saa nukkua. Ja tärkeää parisuhdeaika tulee kaupan päälle, kun illat eivät ole nukutusrumbaa. 

Lapsi ansaitsee hyvinvoivan perheen ja riittävä uni on tutkitusti yksi hyvinvoinnin kulmakivistä.

Jos haluat nukkua itse paremmin, tarjota lapsellesi tämän tarvitseman unen ja pitää huolta myös puolisosi jaksamisesta, tule mukaan!

 

Unikoulun looginen ja lempeä toteuttaminen pitää huolta koko perheen jaksamisesta ja antaa myös sinulle ja puolisollesi omaa ja yhteistä aikaa, kun lapsi alkaa nukkua iltaisin paremmin.

 

Netti on pullollaan ilmaista tietoa, mutta kun materiaalista maksaa hieman, siihen sitoutuu ihan eri tavalla. Useat asiakkaani haluavat myös heti unikoulua aloittaessaan tehdä sen kokeneen asiantuntijan ohjeilla, koska eivät halua hämmentää lasta erilaisilla metodeilla. Säästä sinäkin aikaa (ja valvottuja tunteja) ja toteuta unikoulu suunnitelmallisesti ja loogisesti!

 

Jäikö vielä jotain kysyttävää?

Vastaan mielelläni kysymyksiin Onnistu unikoulussa -verkkokurssiin liittyen. Tavoitat minut sähköpostitse osoitteesta liisa.niskakangas(at)unijuna.fi

Jäikö vielä jotain kysyttävää? Tavoitat minut sähköpostitse osoitteesta liisa.niskakangas@unijuna.fi