side area
side area
Kokemuksia unikoulusta ja kokemuksia unikonsultoinnista
52
page-template-default,page,page-id-52,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Unijuna blogeissa ja instassa:

“Nykyinen unirytmi on seuraava: poika nukahtaa 19.40, yleensä heräilee noin kello 5-6 hyssytellään sängystä ja hän jatkaa unia 6.20-6.50 väliin ellei isoveli herätä. Olemme todella tyytyväisiä pojan uniin. Kiitoksia kovasti ja olemme suositteleet kovasti sinua myös tuttaville joilla on vastaavia uniongelmia.”
 
“Leevi on nukkunut nyt noin viikon täysiä unia tai menty parilla heräämisellä. Niihin heräämisiinkin on riittänyt, että käskee etsiä tutin suuhun ja jatkaa unia. Kiitos siis! 11kk jälkeen tämä on luksusta 🙂
Ei olisi kyllä tähän päästy ilman apuasi!”
 
“Apusi unikoulussa oli todella korvaamatonta: unikoulun jälkeen lapsi on käytännössä nukkunut kaikki yöt, hän menee mielellään nukkumaan ja yleensä vasta aamulla kuulemme huutelua sängystä. Olen kaikille tutuille lapsiperheille mainostanut, että apuasi on olemassa silloin kun tuntuu että enää ei selviä järjissään valvomisesta.”
 
“Kiitos sinulle tosi paljon. On ollut niin huojentavaa ja helpottavaa huomata että asiat oikeasti muuttuu. huoh, 🙂 Onneksi jäi se tuttikin tässä samalla. Emme kyllä ilman sinun apuasi olisi onnistuneet. Kiitos vielä tosi paljon. Mahtavaa että tälläistä apua saatavilla, sitä ei itse aina osaa/jaksa näitä asioita, varsinkin väsyneenä. Ihanaa että joku ammattilainen antaa ohjeita ja voi keskittyä olennaiseen.”
 
“Tyttö on ihan käsittämättömän hyvin oppinut nukahtamaan ja jatkamaan unia. Nyt myös päiväunet ovat alkaneet pitenemään oikean rytmin kautta. Myös ruoka maistuu paljon paremmin ja ennestäänkin touhukkaalla tytöllä on hirmuisesti virtaa.
Neuvolassakin olivat kovin yllättyneitä siitä miten helposti unikoulu sujui ja kysyivät tarkkaan, mistä näin hyvät ohjeet on saatu. Terkka sanoi että mielellään vinkkaa muille väsyneille vanhemmille.”
 
“Meidän tyttäremme ei ole ollut huonoin nukkuja, mutta erinäisten vastoinkäymisten ja osaamattomuuden takia olimme opettaneet hänet nukahtamaan joko maitoon, sängyn keinutukseen tai silittämiseen. Kun hampaat tai flunssa kiusasivat olimme pahimmillaan nukuttamassa häntä parikymmentä kertaa yössä. Unijunan konsultaatiolla ja ohjeilla saimme vauvamme parissa viikossa nukkumaan itsenäisesti yhtäjaksoisesti yhdentoista tunnin unia, mikä näin jälkikäteen ajateltuna tuntuu uskomattomalta! Lämmin suositus palvelulle.”
– Helena & Peter, Aurinkolahti

 

“Beata oli aivan pikkuvauva-aikaa lukuunottamatta huono nukkuja. Hänen oli vaikea nukahtaa ja hän heräili jatkuvasti, tilanne huononi koko ajan ja lopulta vuoden ikäisenä hän heräili jopa puolen tunnin välein koko yön. Unikoulun jälkeen Beata on nukkunut omassa huoneessa 10-12 tuntia yössä ilman apuamme. Myös päiväunet paranivat unikoulun jälkeen ja ovat nyt hyviä nekin. Helpotti elämäämme merkittävästi, kun kaikki perheenjäsenet nukkuvat hyvin yönsä.”
 – Anniina, Jan ja Beata 1-vuotta

 

“Toivoisin, että kaikki väsyneet vanhemmat voisivat saada apua Liisalta! Kuopuksen yöunet paranivat hyvin lempeillä keinoilla ja yllättävän nopeasti ja saimme Liisalta sekä hyviä neuvoja, tukea että toivoa valvomisen keskellä. Suosittelen ehdottomasti!”
– Ina, poika 6 kk

 

“Melkein vuoden ikään saakka aina huonosti nukkunut lapsemme alkoi yhtäkkiä nukkumaan kokonaisia öitä. Unikonsultoinnin myötä koko perheemme voi paremmin. En voi muuta kuin suositella Liisaa. Harmittaa, kun en aiemmin tajunnut olla häneen yhteydessä. Liisa osaa ottaa hienosti ja joustavasti huomioon perheen omat toiveet.”

 

“Aloitimme unikoulun puolivuotiaan poikamme kanssa Liisan opastuksella. Hän oli siihen saakka nukkunut vieressämme, mutta halusimme opettaa hänet omaan sänkyyn ajoissa ja taata myös hänelle rauhalliset ja riittävät yöunet ilman yösyöttöjä. Yöunet asettuivat paikoilleen jo muutamassa päivässä ja päiväunirytmi hiukan myöhemmin.
Tuntuu edelleen uskomattomalta, että seitsenkuinen vauva nukkuu lähes poikkeuksetta 11 tuntia joka yö ja päivällä kolme kertaa ainakin tunnin. Tämä on vapauttanut todella paljon aikaa muuhun ja antanut meille vanhemmille mahdollisuuden levätä.
Yhteydenotto Liisaan on ollut yksi parhaista päätöksistä ikinä. En mitenkään olisi itse osannut opiskella kaikkea tätä, minkä nyt tiedän pienten lasten unesta. Sain selkeät, meidän tilanteeseen laaditut ohjeet, todella paljon tukea ja neuvoja unikoulun aikana sekä uskoa siihen, että saamme homman toimimaan. Hyvien unien merkitys koko perheen hyvinvoinnille on todella suuri ja olen tosi onnellinen, että päätimme Liisan avulla laittaa asioita kuntoon. Hän oli meille juuri oikea henkilö ja suosittelen Unijunaa todella lämpimästi kenelle tahansa vanhemmalle, joka haluaa auttaa lastaan nukkumaan hyvin.”
– Suvi ja vauva 7 kk

 

“Nukkumisensa suhteen ehdottomia vaatimuksia ladellut alle vuodenikäinen kesytettiin parissa viikossa. Eipähän tarvitse enää pötkötellä kaikkia unia vieressä taikka lykkiä kärryjä pihalla. Ei tarvitse pelätä milloin se taas herää tai tippuuko se sängystä. Nyt se nukkuu yönsä omassa sängyssä pupunsa kanssa, yleensä heräämättä ja mikä parasta: se on hänen mielestään ihan hyvä juttu!”

 

“Vauva nukkuu hienosti yöt vain muutamalla tuttiheräämisellä. Yöt pidentyneet hienosti, samoin aamut. Nukahtaa itse, jollei liika väsynyt. Osaa laittaa tutin itse (aina ei löydä:) Unilelu toimii hyvin. Unipussi samoin. Päikkärit selkeet ja toimivat. Poika tyytyväinen, äitikin on!”
– Anna ja poika 10 kk

 

“Unikonsultoinnin avulla poikamme, joka oli yli vuoden nukkunut huonosti, nukahtanut vain pitäen kiinni sormesta ja heräillyt monta kertaa yössä, nukahtaa nykyään itsekseen ja nukkuu 10-11 tuntia putkeen! Olemme todella kiitollisia Liisalta saamistamme neuvoista ja tuesta unirytmin muokkaamisessa ja unikoulun pitämisessä. Koko perheemme voi nyt paremmin!”
– Mari, Jarno & Eemil 1v 5 kk

 

“Nuorempi lapsistamme oli vauvana todella herkkäuninen. Hän heräsi 10-45 minuutin välein ja rauhoittui vain imettämällä. Päivät kuluivat touhutessa 2-vuotiaan esikoisen kanssa, joten en saanut univelkaa purettua päivälläkään. Elimme lyhyissä unipätkissä ensimmäiset 4,5 kk, kunnes olimme niin väsyneitä, että asialle täytyi tehdä jotain. Liisan opastuksella teimme suunnitelman erityisen lempeään unikouluun, jonka tarkoituksena oli auttaa vauvaamme nukahtamaan itse omaan sänkyyn illalla. Yöimetyksistä emme luopuneet, sillä tyttäremme oli vielä niin pieni. Saimme hyvät ohjeet, joita tarkkaan noudattamalla tilanne ratkesi alle viikossa. Tyttäremme oppi rauhoittumaan itse ja vähensi ensin yösyönnit kahteen kertaan ja pian yhteen kertaan yössä. Kuukauden kuluttua hän rupesi nukkumaan kokonaisia öitä ja on nukkunut erinomaisesti siitä lähtien. Lyhyet unipätkät olivat rankkoja meidän vanhempien lisäksi myös tyttärellemme, sillä huomasimme hänen olevan paljon iloisempi päivisin nukuttuaan paremmin yöllä. Olemme kiitollisia Liisalle erinomaisesta opastuksesta ja tuesta. Suosittelen lämpimästi Liisan unikonsultointia sekä hyviä yöunia kaikille!”
– Marianne ja Erica-vauva 4,5 kk

 

“Meill on menny niin hyvin, et eilen unohdin lähettää raportin! Hyvin nukahtaa ja nukkuu. Ihanaa on!”
– Terhi ja poika 11 kk

 

“Puolen vuoden heräilyn jälkeen tuntui ihmeelliseltä saada vihdoin nukkua läpi yön! Unikonsultointi auttoi löytämään meille sopivan tavan lopettaa yösyötöt sekä opettaa lapsi nukkumaan omassa sängyssään.
Unikoulun ensimmäinen ilta ja yö oli todella rankka, mutta jo toisena
yönä heräämiset vähenivät ja kolmannen yön vauva nukkui aamuun saakka heräämättä. Lapsi, joka aiemmin heräili öisin 1-2 h välein, nukkuu nyt illasta aamuun, ja aamulla sängyssä pälpättää iloinen, hyvin nukkunut tyttö. Oli mahtavaa, että kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiinsai asiantuntevan vastauksen nopeasti, eikä tarvinut yksin murehtia, tekeekö oikein ja mikä on lapselle parhaaksi.”
– Heta ja tyttövauva 6 kk

 

“Tyttövauvamme uni parantui huomattavasti muutamassa päivässä unikonsultoinnin jälkeen. Unikonsultoinnin ja seurantapuheluiden seurauksena vauvamme nukkuu kahdet hyvät päiväunet ja nukkuu yleensä heräämättä koko yön. Vauvamme on tyytyväisempi hereillä ollessaan ja hänellä on energiaa leikkiä ja oppia uusia taitoja. Meille vanhemmille hyvin nukutut yöt ovat tuoneet uutta energiaa. Unikonsultoinnin ansiosta koko perheemme hyvinvointi lisääntyi merkittävästi.”
– Henrik, Pauliina ja Ingrid 9 kk

 

“Aloitimme unikonsultoinnin Liisan kanssa, kun tyttäremme oli melkein 9 kuukautta. Olimme jo aikaisemmin päässeet eroon tutista ja vauvamme heräsi vain kerran yössä syömään. Mutta sitten hän rupesi heräämään yhä useammin, jolloin päätimme luopua yösyötöistä kokonaan Liisan avulla. Tyttäremme oli tavallista päättäväisempi ja meidän piti toimia muutama viikko hyvin johdonmukaisesti ja saada kaikki palaset kohdalleen. En usko, että olisimme pystyneet siihen ilman Liisan tukea ja apua, vaan olisimme antaneet periksi. Nyt meillä on 11 kuukautta vanha tyttö, joka nukkuu yöllä 19.30 – 7.30 ja ottaa hyvät päiväunet. Olemme koko perhe hyvin levänneitä! Kiitos Liisa!”
– Viktoria, Martin ja Godiva-vauva

 

“Toisen lapsemme herkkäunisuus hyväunisen esikoisen jälkeen oli pienoinen shokki meille vanhemmille. Olin varautunut toki siihen, että ensimmäiset kolme kuukautta yöt olisivat rikkonaisia, mutta uskoin, että sen jälkeen vauvan vuorokausirytmi alkaisi löytyä (lähes itsestään kuten esikoisen kanssa) ja yöheräilyt vähenisivät. Mutta niin ei käynytkään ja rikkonaiset yöt jatkuivat puoleen vuoteen saakka. Pahimmillaan vauva heräili puolen tunnin välein, yleensä vähintään kahden tunnin välein syömään. Aloin olla melkoisen poikki, kun pisin unipätkä puoleen vuoteen oli itselläni ollut kolme tuntia.
Tässä vaiheessa otin yhteyttä Liisaan. Olin jonkin verran lukenut vauvojen unesta ja unikoulusta, mutta tuntui helpommalta ja luotettavammalta analysoida ja ratkoa tilannettamme jonkun asiantuntijan kanssa. Ensinnäkin sain Liisalta paljon tukea ja rohkaisua, mutta ennen kaikkea vinkkejä ja käytännön neuvoja liittyen esimerkiksi vauvan päivärytmiin, ruokailuun ja rutiineihin. Toteutimme unikoulun Liisan ohjauksessa. Unikoulun yhteydessä lopetin myös yöimetyksen. Tuntui hyvältä, kun sai purkaa henkilökohtaisesti jollekin unikoulun tuloksia ja muita mieltä askarruttavia asioita. Unikoulu tepsi nopeasti ja jo kahden yön jälkeen vauvamme nukkui läpi yön! Liisan ammattitaito, perehtyneisyys perheemme tilanteeseen sekä kyky olla upeasti läsnä keskustelutilanteissa, teki minuun vaikutuksen. Voin lämpimästi suositella Liisaa tueksi muillekin lapsiperheille, jotka kamppailevat perheen pienimpien unihaasteiden kanssa.”
– Teea ja poikavauva 6kk

 

“En voi suositella Liisaa tarpeeksi. Hänen ansiostaan tyttövauvani haluaa mennä pinnasänkyyn – hän jopa hymyilee, kun menee nukkumaan. Aikaisemmin hänet täytyi aina imettää tai tuudittaa uneen ja hän nukkui päiväunet vain vaunuissa. Nyt hän nukahtaa tyytyväisenä itsekseen – ja jatkaa unta! Aikaisemmin hän heräsi monta kertaa yössä (joskus jopa 12 kertaa) ja hänet piti imettää takaisin uneen. Liisan kärsivällisen tuen ansiosta hän nukkuu yleensä heräämättä. Ja olen saanut neuvoja, miten voin rauhoitella häntä, jos hän on kipeä tai hampaita on tulossa ilman, että hyvät unitavat katoavat. En koskaan opettanut vanhempaa tytärtäni nukkumaan ja hän oli vasta 3,5 vuotias, kun oppi nukahtamaan itsekseen. Rehellisesti sanottuna en uskonut unikouluihin ja halusin imettää lapsentahtisesti. Imetän yhä 11 kuukautista vauvaani eikä minulla ole suunnitelmissa lopettaa lähiaikoina. Liisa auttoi minua löytämään imetyksen lisäksi muitakin tapoja lohduttaa ja rauhoittaa häntä. Vauvani on nyt huomattavasti tyytyväisempi, syö paremmin kiinteitä ja hymyilee paljon. Aivan erilainen tyttö kuin unelias vauvani, joka aikaisemmin söi koko yön. Suosittelen lämpimästi Liisaa – elämänlaatumme on nyt huomattavasti parempi.”
– Sylvia ja Alexandra-vauva

 

“Ja taas tuli täydellinen yö, kumpikaan pojista ei herännyt kertaakaan ennen aamua! Voi kuinka olen iloinen (ja hyvin levännyt koko perhe) :)”
– Äiti ja aikaisemmin vähintään viisi kertaa yössä heräilleet 2-vuotias ja 3,5-vuotias poika

 

“Tämä lempeä ja rauhallinen tyyli on kyllä sopinut tosi hyvin meille, itkua on ollut minimaalisen vähän ja silti tulosta näyttää tulevan.”
– Hanne ja 6 kk tyttö

 

“Suurkiitos sinulle Liisa! Vaikka tehdyt muutokset eivät sinänsä olleet kovinkaan suuria, niin niillä on ollut merkittävä vaikutus meidän perheen nukkumiseen! Illat ovat paljon rauhallisempia, kun aloitetaan iltapala jo klo 19.00 ja pyritään sammuttamaan lastenhuoneen valot klo 20.30. Vuorokaudenaika-kello on helpottanut tosi paljon, kun lasten ei tarvitse tulla kyselemään, että onko nyt jo aamu, vaan voivat vilkaista kelloa ja jatkaa unia. Peitto patjan alla on auttanut tyttöä saamaan peiton päälleen itse myös yöllä ja kaikki nämä asiat ovat johtaneet siihen, että lapset nukkuvat lähes poikkeuksetta hiljaa omissa sängyissään tulematta meidän huoneeseen (olisko nyt 10 yötä menty jo tällä). En olisi pystynyt tähän ilman sinun vinkkejä ja rohkaisua! Kiitos!”

– Niina ja 4-vuotias tyttö
 
 
 
“Olemme kyllä aivan super onnellisia, että tilanne on nyt näin hyvä! Kiitos todella paljon sinulle! Ja omaa mieltä rauhoittaa kun tietää, mistä pyytää apua jos ongelmia tulee.”
– Sini ja poika 1-vuotta
 
“Jos olisit tässä niin pussaisin sua poskelle 🙂 Olen puhunut susta kaikille äiti-ihmisille. En voi kiittää sua tarpeeksi. Varsinkin noi seurantapuhelut ovat olleet jopa henkisesti tärkeitä, kun tietää että aina voi kysyä ja palata asiaan.”
– Liisa ja tyttö 1v 7 kk